fbpx

GLAVNA BLAGAJNA IN INFO TOČKA
Glavni festivalski vhod in info točka je odprta od četrtka do nedelje (5. – 8. 8. 2021):
četrtek – 12:00 – 02:00

Petek – 9:00 – 02:00

Sobota – 9:00 – 02:00

Nedelja – 9:00 – 12:00


Vračilo denarja in izgubljenih predmetov bo možno v času obratovanja info točke.

Festivalska info točka ponuja osnovne informacije o festivalu – lineup in ostale novice. Tam lahko tudi predate stvari, ki ste jih našli ali pustite sporočilo, če ste nekaj izgubili. Na festivalski info točki je tudi predstavnik festivala, ki bo z veseljem odgovoril na vsa vaša vprašanja, pritožbe ali ideje o varnosti na območju festivala. Tudi, če se želite samo zahvaliti ali reči nekaj lepih besed, vas vabimo, da nas obiščete. Z veseljem vam bodo pomagali ali prisluhnili.

KAMPIRANJE
Kamp se odpre v četrtek, 5. 8. 2021 ob 12. uri, zapre pa v nedeljo 8. 8. 2021 ob 12. uri.
Za kampiranje v festivalskem kampu morate imeti eno od vstopnic za kampiranje ter vstopnico za festival. Kampiranje ni možno brez veljavne festivalske ali enodnevne vstopnice. Če imate enodnevno vstopnico, lahko kampirate samo 1 dan.

CASTLE KAMP:

 • cena je na osebo in velja za vse dni festivala
 • za vstop v kamp potrebuje tudi festivalsko ali enodnevno vstopnico
 • dovoljen vnos hrane in pijače (prepovedan vnos stekla!)
 • dovoljena uporaba manjšega žara in kuhalnika
 • parkiranje avtomobilov je organizirano zunaj prireditvenega prostora
 • prepovedan vnos nevarnih predmetov in stekla
 • elektrika ni zagotovljena. Telefone in ostale elektronske naprave je možno polniti na polnilnici, ki se bo nahajala na festivalskem območju
 • prepovedan vnos agregata
 • v kampu si postavite svoj šotor
 • ob vstopu v kamp bo potrebno plačati ekološko takso, ki bo znašala 3€ na osebo

CASTLE GLAMPING ŠOTOR:

 • Ob nakupu glamping vstopnice vam pripada postavljen Canvas šotor 5 x 5m v katerem so nameščene 4 postelje iz palet z debelo peno in posteljnino za udobno spanje
 • obvezen nakup 4 vstopnic hkrati, saj je šotor za 4 osebe, ki bivajo skupaj
 • za vstop v kamp potrebuje vsak obiskovalec tudi festivalsko ali enodnevno vstopnico
 • dovoljen vnos hrane in pijače (prepovedan vnos stekla!)
 • dovoljena uporaba manjšega žara in kuhalnika
 • parkiranje avtomobilov je organizirano zunaj prireditvenega prostora
 • prepovedan vnos nevarnih predmetov in stekla
 • elektrika ni zagotovljena. Telefone in ostale elektronske naprave je možno polniti na polnilnici, ki se bo nahajala na festivalskem območju
 • prepovedan vnos agregata
 • ob vstopu v kamp bo potrebno plačati ekološko takso, ki bo znašala 3€ na osebo

KAMPIRANJE Z 1-dnevnimi VSTOPNICAMI
Za kampiranje potrebujete vstopnico za kamp, vendar je kampiranje možno le do naslednjega jutra do 11. ure po potrditvi vstopnice za festival. Prostor za kampiranje je potrebno zapustiti do 11. ure!

PARKIRANJE
Da. Parkiranje je dovoljeno le na uradnih parkiriščih festivala, zato upoštevajte navodila osebja za varovanje parkirišča. Parkiranje je brezplačno, vendar za avtomobile in krajo ne odgovarjamo. Letos zaradi Covid-19 ukrepov žal ni organiziranega prevoza za vas in prtljago.

OTROCI
Za otroke, mlajše od 12 let, je vstop brezplačen. Otroci lahko vstopijo na festivalsko območje le, če so v spremstvu starša ali zakonitega skrbnika - z veljavno vstopnico.

Otroci vseh starosti so zelo dobrodošli na našem festivalu, vendar bodite odgovorni starši ali zakoniti skrbnik in poskrbite, da otroci vedno nosijo zaščito pred zvokom. Uporaba opreme za varovanje sluha je obvezna, zato vas moramo opomniti, da bo ob kršitvi obiskovalec odstranjen z območja festivala s prepovedjo ponovnega vstopa.


PREPOVED VNOSA NA FESTIVAL

 • steklovina in drugi nevarni predmeti
 • agregat
 • odprt ogenj
 • živali
 • droge
 • predmeti, ki se uporabljajo kot izstrelki
 • noži in vse ostale vrste orožja (v kamp je dovoljen vnos jedilnega pribora)

BANKOMAT IN POS TERMINALI
Festival bo opremljen s POS – terminali, preko katerih boste lahko polnili svojo festivalsko kartico, ki bo edino plačilno sredstvo na festivalu.

Bankomat se nahaja v vasi Petrina na bencinski črpalki Petrol, ki je oddaljena 2 km od prizorišča festivala.

CASTLE PLAČILNA KARTICA/PLAČILA
Festival bo imel brezgotovinski plačilni sistem - Castle plačilno kartico. Ob prihodu na festival si boste priskrbeli svojo plačilno kartico, na katero boste lahko naložili denar - v gotovini ali kartici. Na prizorišču bodo postavljene CASH točke, kjer boste lahko kadarkoli nalagali denar na svojo plačilno kartico. Ob prvem nalaganju denarja vam bomo odšteli 6€, od tega gre 3€ za uporabnino sistema ter 3€ za kavcijo kartice. Ob vrnitvi kartice vam povrnemo 3€ kavcije. V kolikor ste nastanjeni v festivalskem kampu je potrebno plačati tudi 3€ za ekološko takso.
Vračilo neporabljenega denarja bo možno samo na glavni blagajni pri vhodu na prizorišče festivala. Pozorni bodite na delavni čas blagajne.

DEPOZIT ZA KOZAREC/PLASTENKE
Za vsak kozarec in plastenko je potrebno položiti depozit 1€, ki se zaračuna na vaši Castle plačilni kartici. Vsakič, ko naročite "prvo" pijačo, se bo vaši Castle plačilni kartici zaračunal depozit 1 €. Za vsako naslednjo pijačo, v primeru, da imate svoj uporabljen kozarec s seboj, vaši Castle plačilni kartici ne bomo zaračunali novega depozita.
Da bi dobili svoj polog za kozarec nazaj, morate prinesti svojo Castle plačilno kartico in prazen kozarec na mesto za odlaganje kozarcev, kjer bo vaš depozit za kozarec naložen na vašo Castle plačilno kartico. Število praznih kozarcev/plastenk se mora ujemati z zneskom depozitov, ki so bili zaračunani Castle plačilni kartici in na vašo Castle plačilno kartico lahko dobite naloženo samo ujemajoče se število kozarcev in depozitov za kozarce.

ELEKTRIKA V KAMPIH
Električne energije ne zagotavljamo. Agregati so prepovedani.

FESTIVALSKI MERCHENDISE
Na uradni Castle prodajni stojnici bo na voljo omejena izdaja majic festivala Castle in drugih Castle izdelkov ter merchendise nastopajočih.

PRVA POMOČ
Točka prve pomoči je odprta 24 ur na dan v času festivala, od četrtka, 5. 8. 2021 od 12. ure do nedelje, 8. 8. 2021 do 12. ure.

HRANA IN PIJAČA
Na festivalskem območju bodo stojnice s ponudbo različne hrane in pijače. V kampu bomo nudili brezplačno pitno vodo.
Pomembno pravilo: hrane in pijače ne bo možno prenašati iz kampa na festivalsko prizorišče – tudi, če ste jo kupili v kampu.

SMETI IN ZABOJNIKI ZA SMETI
Skupaj si prizadevajmo za čisto festivalsko okolje – za smeti uporabljajte zabojnike za smeti, ki bodo postavljeni na celotnem območju festivala (upoštevajte pravilno ločevanje).
Vsi, ki boste nastanjeni kampu, boste dobili vrečke za smeti – uporabljajte jih!

INVALIDI – UPORABNIKI INVALIDSKIH VOZIČKOV
Uporabniki invalidskih vozičkov ali drugi fizično prizadeti /ovirani ljudje imajo prost vstop na festival – njihov spremljevalec pa mora imeti veljavno festivalsko oz. vstopnico za kamp, če bo bival v kampu. Na voljo bodo toaletni prostori dostopni invalidom. Na prizorišču se obrnite na varnostno osebje, ki vam bo z veseljem pomagalo. Upoštevajte, da bomo ob prihodu zahtevali uradno zdravniško potrdilo.

TRŽNICA NA CASTLE FESTIVALU
Na festivalu bo prisotnih več različnih društev, ki bodo ponujala zanimive izdelke, oblačila, usluge in podobno.

HIŠNI LJUBLJENČKI
Hišni ljubljenčki na festivalskem območju niso dovoljeni. Vsakdo, ki bo poskušal kršiti to pravilo, bo odstranjen z območja festivala s prepovedjo ponovnega vstopa.
Prosimo, da odgovorno ravnate z vašim hišnim ljubljenčkom in ga pustite doma (ali v katerem koli pasjem hotelu ali skrbništvu, kjer jim bo zagotovljena potrebna nega).

FOTOGRAFIRANJE
Fotografiranje je dovoljeno samo za osebno uporabo. Prav gotovo razumete, da zaradi pogodbenih obveznosti uporaba profesionalne foto opreme, kot so bliskavice, video kamere in podobno, obiskovalcem na festivalskem območju ni dovoljena. Za posedovanje in uporabo takšne opreme brez veljavne fotoakreditacije velja kazen ali prepoved vstopa na območje festivala.

TVEGANJE UDELEŽENCEV
Vsak obiskovalec na festivalu sodeluje na lastno odgovornost. Poleg tega je vsak obiskovalec dolžan skrbeti za svojo lastno varnost. Obiskovalec je tudi odgovoren za premoženje, ki ga prinese s seboj. Organizator, Intralite d.o.o., ni odgovoren za nobeno izgubljeno ali poškodovano premoženje. Organizator, Intralite d.o.o., tudi ni odgovoren za kršitve slovenske zakonodaje, kraje, poškodbe ali škode, ki jih povzročijo tretje osebe v času festivala.

POLNJENJE GSM-a
Polnjenje telefonov bo možno na GSM točki, kjer bo na voljo več vtičnic.

SANITARNI OBJEKTI
Na območju kampa bodo sanitarije in tuši.

VARNOST
Navodila varnostnega osebja se ne smejo upoštevati prostovoljno, ampak obvezno!

PLAVANJE
Plavanje in drugi športi so na lastnost odgovornost. Organizator festivala zagotavlja, da je na območju glavne festivalske plaže na voljo profesionalni reševalec iz vode.

VSTOPNICE
Vstopnice za Castle festival lahko kupite na vseh prodajnih mestih Eventima. Ne kupujte vstopnic od nepooblaščenih prodajalcev, saj so lahko ponarejene. Z njimi vstop ne bo možen. Ne slikajte in objavljajte svojih vstopnic, ker vam je lahko ukradena črtna koda za vstop.

MLADOLETNE OSEBE
Mladoletnim osebam je vstop na festival dovoljen ob spremstvu staršev ali skrbnikov. Starejši od 16 let so na festivalskem območju lahko do polnoči, nato samo ob spremstvu staršev ali skrbnikov.

Na naših straneh uporabljamo piškotke za zagotavljanje kakovostnih vsebin. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.
Več informacij Ok