OSTALE INFORMACIJE

GLAVNA BLAGAJNA- VHOD – INFO TOČKA

Glavna blagajna (glavni festivalski vhod ) in info točka je odprta:

v sredo, 31.07.2019  od 14.00 do 24.00

v četrtek, 01.08.2019 do nedelje 04.08.2019 od 09.00 do 02.00

v nedeljo, 04.08.2019 od 08.00 do 14.00

VRAČILO DENARJA , IZGUBLJENI PREDMETI  in OSTALE STVARI BODO MOŽNE V ČASU OBRATOVANJA INFO TOČKE

 

KAMPIRANJE

 • Kamp se odpre v sredo, 31.07.2019 ob 14. uri
 • Kamp se zapre v nedeljo, 04.08.2019 ob 14.uri. Za kampiranje v festivalskem kampu morate imeti eno od vstopnic za kampiranje zraven pa tudi vstopnico za festival. Kampiranje ni možno brez veljavne festivalske vstopnice ali enodnevne vstopnice. Če imate enodnevno vstopnico, lahko kampirate samo 1 dan. Področja za kampiranje so razdeljeni na 4 območja:
 1. KAMP STANDARD ( postavljanje lastnih šotorov, dovoljen vnos hrane in brezalkoholnih pijač )
 2. KAMP COMFORT all inclusive ( postavljanje lastnih šotorov z možnostjo parkiranja avtomobila, avtodoma ali počitniške prikolice, dovoljen vnos hrane in pijače, dovoljena je tudi uporaba žarov in kuhalnikov, elektrike ne zagotavljamo)
 3. KAMP PREMIUM (najem že postavljenih šotorov z blazino za spanje a brez posteljnine za 2 osebi, dovoljen vnos hrane in pijače, uporaba boljših VIP tušev in sanitarij, dovoljena je tudi uporaba žarov in kuhalnikov).
 4. KAMP GLAMPING (najem že postavljenih glamping – luksuznih šotorov, opremljenih s posteljami in posteljnino - velja maksimalno za 4 osebe, dovoljen vnos hrane in pijače, uporaba boljših VIP tušev in sanitarij, dovoljena je tudi uporaba žarov in kuhalnikov).

Kampiranje je na lastno odgovornost, organizator festivala v nobenem primeru ne prevzema nikakršne odgovornosti!

KAMPIRANJE Z 1-dnevnimi VSTOPNICAMI

Za kampiranje potrebujete vstopnico za kamp, vendar je kampiranje možno le do naslednjega jutra do 11. ure po potrditvi vstopnice za festival. Prostor za kampiranje je potrebno zapustiti do 11. ure!

V VSEH OD ZGORJ NAŠTETIH KAMPOV BO OB VSTOPU V KAMP POTREBNO PLAČATI EKOLOŠKO TAKSO, KI BO ZNAŠALA 2 EUR NA OSEBO!

OTROCI

Za otroke, mlajše od 12 let, je vstop brezplačen. Prosimo, upoštevajte, da otroci lahko vstopijo na festivalsko območje le, če so v spremstvu starša ali zakonitega skrbnika - z veljavno vstopnico za Castle festival. Otroci vseh starosti so zelo dobrodošli na našem festivalu, vendar bodite odgovorni starši ali zakoniti skrbnik in poskrbite, da vaši otroci vedno nosijo zaščito pred zvokom, ko so blizu ali pred katerim koli odrom ali na območjih, kjer je glasna glasba! Prosimo, upoštevajte, da ušesni čepi, ki jih na območju festivala veliko uporabljajo odrasli, niso učinkovita in zadostna zvočna zaščita za majhna in krhka ušesa. Edina zvočna zaščita, ki jo je treba uporabljati, je prava oprema za varovanje sluha (slušalke). Uporaba opreme za varovanje sluha, ki je navedena, je obvezna; zato vas moramo opomniti, da bo vsakdo, ki bo poskušal kršiti to zelo strogo pravilo, odstranjen z območja festivala s prepovedjo vstopa, brez kakršne koli nadaljnje razlage.

NEZAŽELJENE STVARI V KAMPU IN NA FESTIVALU, HKRTI TUDI PREPOVEDANE:

 • vnos steklovine
 • vnos nevarnih predmetov

 

BANKOMAT IN POS TERMINALI

Bankomat se nahaja v vasi Petrina na bencinski črpalki Petrol, ki je oddaljena 2 km od prizorišča festivala. Skupaj z banko bomo tesno sodelovali z namenom zagotoviti, da bo bankomat vedno imel dovolj denarja za naše obiskovalce. Festival pa bo opremljen tudi s POS – terminali, preko katerih boste lahko polnili svojo festivalsko kartico, ki bo edino plačilno sredstvo na festivalu.

CASTLE PLAČILNA KARTICA/PLAČILA

Castle festival bo imel brezgotovinski plačilni sistem - Castle plačilno kartico. Ob prihodu na festival ali kasneje si boste priskrbeli svojo plačilno kartico, na katero boste lahko naložili največ 100 EUR. Na prizorišču bodo postavljene CASH točke, kjer boste lahko kadarkoli nalagali denar na svojo plačilno kartico. Ob prvem nalaganju denarja vam bomo odšteli 6 EUR, od tega gre 2 EUR za uporabnino sistema, 2 EUR za ekološko takso- plačate jo le v primeru, če ste nastanjeni v enem od festivalskih kampov in 2 EUR za kavcijo kartice. Ko boste vrnili kartico vam vrnemo 2 EUR kavcije. 

Vračilo neporabljenega denarja bo možno samo na GLAVNI blagajni pri vhodu na prizorišče festivala. Pozorni bodite na delavni čas blagajne!

DEPOZIT ZA KOZAREC

Za vsak kozarec (kozarec, plastenko ) je potrebno položiti depozit 0,5 € , ki se zaračuna vaši Castle plačilni kartici. Vsakič, ko naročite "prvo" pijačo, se bo vaši Castle plačilni kartici zaračunal depozit 0,5 €.

Za vsako naslednjo pijačo, v primeru, da imate svoj uporabljen kozarec s seboj, vaši Castle plačilni kartici ne bomo zaračunali novega depozita. Osebje lokala vam bo preprosto dalo novega z vsako naslednjo pijačo.

Da bi dobili svoj polog za kozarec nazaj, morate prinesti svojo Castle plačilno kartico in prazen kozarec na mesto za odlaganje kozarcev, kjer bo vaš depozit za kozarec naložen na vašo Castle plačilno kartico. Število praznih kozarcev/plastenk se mora ujemati z zneskom depozitov, ki so bili zaračunani Castle plačilni kartici in na vašo Castle plačilno kartico lahko dobite naloženo samo ujemajoče se število kozarcev in depozitov za kozarce.

ELEKTRIKA

Električne energije ne zagotavljamo.

ZEMLJEVID FESTIVALA

Zemljevid festivala v visoki ločljivosti bo na voljo pred pričetkom festivala.

FESTIVALSKO BLAGO IN BLAGO NASTOPAJOČIH

Na uradni Castle prodajni stojnici bo na voljo omejena izdaja majic festivala Castle in drugih Castle izdelkov ter blaga nastopajočih.

PRVA POMOČ

Točka prve pomoči je odprta 24 ur na dan v času festivala, od srede, 31.07.2019 od 14.00 ure do nedelje, 05.08.2018 do 14.00 ure. Prav tako vas želimo obvestiti, da naš poslovni partner, ki bo izvajal prvo pomoč ponuja hrambo zdravil (za tiste, ki potrebujejo posebna zdravila in jih morajo hraniti na hladnem in suhem mestu). Prav tako vam bodo lahko pomagali pri receptih za zdravila.

HRANA IN PIJAČA

Na velikem številu stojnic vam bodo na voljo različne vrste hrane in pijače dobre kakovosti, primerne glede na količino in ceno. Poleg tega vam ponujamo tudi nekaj vegetarijanskih jedi. V kampu bomo nudili tudi brezplačno pitno vodo.

Pomembno pravilo!: NOBENE PIJAČE IN HRANE NE BO MOŽNO PRENAŠATI IZ KAMPA NA FESTIVALSKO OBMOČJE, tudi če ste jo kupili na prizorišču ali v kampu. Ko enkrat zapustite prizorišče, ni možno vstopiti nazaj naj s polnim kozarcem ali  plastenko  enako velja za hrano.  Prosimo upoštevajte to pravilo.

SMETI IN ZABOJNIKI ZA SMETI

Poskusite ohraniti festivalsko območje in okolico čisto.  Uporabljate zabojnike za smeti, ki bodo postavljeni na celotnem območju festivala in upoštevajte tudi označene zabojnike za recikliranje.

INVALIDI – UPORABNIKI INVALIDSKIH VOZIČKOV

Uporabniki invalidskih vozičkov ali drugi fizično prizadeti /ovirani judje imajo prost vstop na festival – njihov spremljevalec pa mora imeti veljavno festivalsko kakor tudi vstopnico za kamp, če bo bival v kampu. Na voljo bodo toaletni prostori, ki so dostopni invalidom. Na prizorišču se obrnite na varnostno osebje, ki vam bo z veseljem pomagalo. Upoštevajte, da bomo ob prihodu zahtevali uradno zdravniško potrdilo!

INFO TOČKA, IZGUBLJENO IN NAJDENO

Festivalska info točka, ki se nahaja na vhodu, ponuja osnovne informacije o festivalu, kot so informacije o vrstnem redu in morebitnih menjavah in o vseh ostalih novicah, povezanih s festivalom. Tam lahko tudi predate stvari, ki ste jih našli ali pustite sporočilo, če ste nekaj izgubili. Na festivalski info točki je tudi predstavnik festivala, ki bo z veseljem odgovoril na vsa vaša vprašanja, pritožbe ali ideje o varnosti na območju festivala. Tudi, če se želite samo zahvaliti ali reči nekaj lepih besed, vas vabimo, da nas obiščete. Z veseljem vam bodo pomagali ali prisluhnili.

Odpiralni časi:

v sredo, 31.07.2019  od 14.00 do 24.00

v četrtek, 01.08.2019 do nedelje 04.08.2019 od 09.00 do 02.00

v nedeljo, 04.08.2019 od 08.00 do 14.00

TRŽNICA NA CASTLE FESTIVALU

Tukaj bo več različnih društev, trgovinic ponujalo zanimive izdelke, oblačila, usluge in podobno. Tržnica se bo nahajala na poti od glavnega odra proti plaži in kampu festivala.

PARKIRANJE

Ob prihodu z avtomobilom sledite oznakam za "Castle Parking”,  ki so že postavljene ob glavni cesti proti festivalskemu območju. Parkiranje je dovoljeno le na določenih mestih, zato upoštevajte navodila osebja za varovanje parkirišča. Parkiranje je brezplačno, vendar za avtomobile in krajo ne odgovarjamo. Ker so določeni parkirni prostori oddaljeni 2 kilometra od prizorišča in kampa,bomo za vas in vašo prtljago organizirali prevoz.

HIŠNI LJUBLJENČKI

Psi in druge živali NISO dovoljene na festivalskem območju! Vsakdo, ki bo poskušal kršiti to zelo strogo pravilo, bo odstranjen z območja festivala s prepovedjo vstopa brez kakršne koli nadaljnje razlage.

Prosimo, da odgovorno ravnate z vašim hišnim ljubljenčkom in ga pustite doma (ali v katerem koli pasjem hotelu ali skrbništvu, kjer jim bo zagotovljena potrebna nega).

FOTOGRAFIRANJE

Fotografiranje je dovoljeno samo za osebno uporabo. Prav gotovo razumete, da zaradi pogodbenih obveznosti uporaba profesionalne foto opreme, kot so bliskavice, video kamere in podobno, obiskovalcem na festivalskem območju NI dovoljena. Za posedovanje in uporabo takšne opreme brez veljavne fotoakreditacije velja kazen ali prepoved vstopa na območje festivala.

PREPOVEDANI PREDMETI

Na območju festivala in kampa je prepovedan vnos: steklenic, odprtega ognja, trdih drog, predmetov, ki se lahko uporabljajo kot izstrelki, nožev in seveda, vseh vrst orožja in drugih predmetov, ki jih je mogoče tako uporabiti. Pustite te stvari doma.V nobenem primeru z njimi ne boste mogli priti na festivalsko območje! Seveda, lahko s seboj v kamp prinesete jedilni pribor, ​​vendar ne na območje odra!

TVEGANJE UDELEŽENCEV

Vsak obiskovalec na festivalu sodeluje na lastno odgovornost. Poleg tega je vsak obiskovalec dolžan skrbeti za svojo lastno varnost. Obiskovalec je tudi odgovoren za premoženje, ki ga prinese s seboj. Organizator, Intralite d.o.o., ni odgovoren za nobeno izgubljeno ali poškodovano premoženje! Organizator, Intralite d.o.o., tudi ni odgovoren za kršitve slovenske zakonodaje, kraje, poškodbe ali škode, ki jih povzročijo tretje osebe v času festivala.

POLNJENJE GSM-a

Polnjenje telefonov bo možno prek najema POWER BANK polnilcev. Poln power bank boste lahko prevzeli v festivalski trgovini, zanj vam bomo pobrali 10 eur kavcije. Ko boste vrnili power bank, vam vrnemo 8 eur, 2 eur pa zaračunamo uporabnino. Če power banka ne vrnete, se smatra, da ste ga kupili.

 • sreda, 31.7.2019: od 16.00 do 20.00
 • od četrtka, 1.8.2019 do sobote 3.8.2019 od 10. do 20.ure.
 • nedelja, 4.8.2019: od 10. do 12.ure.

SANITARNI OBJEKTI

Prosimo vas, da toaletni prostori in prhe ostanejo čisti, tako da jih lahko drugi ljudje uporabijo za vami! Na območju kampa bodo sanitarije in tuši.

VARNOST

Navodila varnostnega osebja se ne smejo upoštevati prostovoljno, ampak obvezno! Prosimo, da se izogibate nesmiselnemu nadležnemu ravnanju, da se bodo vsi počutili prijetno! 

TRGOVINA

V festivalskem kampu bomo postavili lastno trgovino. V njej bomo ponujali: nujne stvari za higieno, artikle povezane z kampiranjem, nekaj pijače in hrane.

PLAVANJE

Plavanje in drugi športi so na vašo lastnost odgovornost. Organizator festivala zagotavlja, da je na območju glavne festivalske plaže na voljo profesionalni reševalec iz vode.

VSTOPNICE

Vstopnice za Castle festival lahko kupite na vseh prodajnih mestih EVENTIMA. Ne kupujte vstopnic od nepooblaščenih prodajalcev, saj so lahko ponarejene. Z njimi vstop ne bo možen. Ne slikajte in objavljajte svojih vstopnic, ker vam kdo lahko ukrade črtno kodo in jo izkoristi za svoj vstop.

VHOD ZA MEDIJE IN NASTOPAJOČE

Vhod za medije in nastopajoče se nahaja na glavnem vhodu.

v sredo, 31.7.2019  od 14. do 22.ure.

v četrtek, 1.8.2019 do sobote 4.8.2019 od 09. do 24.00 ure

 

Na naših straneh uporabljamo piškotke za zagotavljanje kakovostnih vsebin. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.
Več informacij Ok