festivalska mapa

VHOD IN INFO TOČKA

Glavni festivalski vhod in info točka bosta odprti od srede do nedelje (2. – 6. avgust):

Sreda 10:00 – 02:00 (samo ob doplačilu opcije ”zgodnji prihod”)

Četrtek  10:00 – 02:00

Petek 9:00 – 02:00

Sobota  9:00 – 02:00

Nedelja  9:00 – 12:00

Festivalska info točka ponuja osnovne informacije o festivalu – lineup ter ostale novice. Tam se nahaja tudi Lost&Found kotiček, kamor prinesete predmete, ki ste jih našli ali pustite sporočilo, če ste kaj izgubili. Na festivalski info točki je tudi predstavnik festivala, ki bo z veseljem odgovoril na vsa vaša vprašanja, pritožbe ali ideje o varnosti na območju festivala. Tudi, če se želite samo zahvaliti ali sporočiti nekaj lepih besed, vas vabimo, da nas obiščete. Z veseljem vam bodo pomagali in prisluhnili.

Na info točki vam tudi vrnemo denar iz vaših festivalskih kartic. Vračilo bo možno v času obratovanja info točke.

KAMPIRANJE

PRIHOD IN ODJAVA

Kamp se odpre v četrtek, 3. avgusta ob 10. uri. Z nakupom dodatne opcije ”Zgodnji prihod” pa lahko v festivalski kamp vstopite že v sredo od 10. ure naprej.

KAMP PRAVILA IN INFORMACIJE

Za kampiranje in vstop v festivalski kamp morate imeti ob festivalski (ali enodnevni) vstopnici še kamp vstopnico. Samo kampiranje brez veljavne festivalske ali enodnevne vstopnice ni možno. Prav tako ni možen vstop v kamp brez vstopnice za kamp. Kampisti morajo vseskozi nositi festivalsko zapestnico.

V kamp je dovoljen vnos hrane in pijače (tudi alkohola, a ne v steklenicah!), prav tako pa bo na voljo tudi pitna voda. V kampu bo tudi bar, kjer bo na voljo pijača po znižani ceni.

Vstop v kamp je dovoljen osebam starejšim od 16 let (ob izjavi staršev ali skrbnikov) ter polnoletnim osebam.

Za dodatne informacije o kampiranju, kateri predmeti so dovoljeni in kateri ne

EKOLOŠKA TAKSA

Ob vstopu v kamp bo potrebno plačati ekološko takso, ki bo znašala 5€ na osebo.

KAKO DO NAS?

Festival se odvija v vasi Fara (občina Kostel) ob reki Kolpi.

GOOGLE MAPS

Vabimo vas, da si v čim večji meri delite prevoz.

Do festivala je možno priti tudi z avtobusnim prevozom iz Kočevja (NOMAGO).

FESTIVALSKA PLAČILNA KARTICA

Na festivalu se bo za nakup hrane in pijače uporabljala festivalska plačilna kartica, ki bo tudi edino plačilno sredstvo. Festivalsko kartico prejmete na glavni blagajni in info točki. Ob prevzemu kartice se zaračuna:

 • kavcija v višini 3€, ki vam jo vrnemo ob vračilu nepoškodovane kartice
 • 3€ za uporabo sistema

Vračilo neporabljenega denarja bo možno samo na glavni blagajni pri vhodu na prizorišče festivala. Pozorni bodi na delovni čas blagajne.

PARKIRANJE

Ob prihodu bodi pozorni na znake za parkirišče, usmerjali vas bodo tudi reditelji. Prosimo vas, da se ne zaustavljate v bližini prizorišča. Parkirišče je oddaljeno 2km. Na relaciji parkirišče-prizorišče bodo krožno vozili mini busi podjetja NOMAGO – naš uradni prevoznik, ki bodo prevažali vas in prtljago. Organizator festivala ni odgovoren za prevoze – pri izvajanju prevozov veljajo splošni Nomagovi pogoji, ki so objavljeni na spletni strani: Splosni_pogoji_charter_SI.pdf (nomago.si).

 

OTROCI IN MLADOLETNI

Za otroke, mlajše od 12 let, je vstop brezplačen. Otroci lahko vstopijo na festivalsko območje le, če so v spremstvu starša ali zakonitega skrbnika. Otroci vseh starosti so zelo dobrodošli na našem festivalu, vendar bodite odgovorni starši ali zakoniti skrbnik in poskrbite, da otroci vedno nosijo zaščito pred zvokom. Uporaba opreme za varovanje sluha je obvezna, zato vas moramo opomniti, da bo ob kršitvi obiskovalec odstranjen z območja festivala s prepovedjo ponovnega vstopa.

 

Vstop na festivalsko območje je brez spremstva staršev ali skrbnikov dovoljen osebam starejšim od 16 let (ob izjavi staršev ali skrbnikov) ter polnoletnim osebam.

PREPOVEDANI PREDMETI

 • Plinske jeklenke 
 • Steklenice ali steklo
 • Noži in ostali predmeti, ki se smatrajo kot orožje
 • Agregat
 • Pirotehnika
 • Droge
 • Hišni ljubljenčki
 • Predmeti, ki se uporabljajo kot izstrelki
 • Profesionalna foto/video oprema
Odprt ogenj je v kampu strogo prepovedan.

Prepovedani predmeti bodo zaseženi.

BANKOMAT IN POS TERMINALI

Festival bo opremljen s POS terminali na katerih bo možno napolniti svojo festivalsko kartico, ki bo edino plačilno sredstvo za hrano in pijačo na festivalu.
Bankomat se nahaja v vasi Petrina na bencinskem servisu Petrol, ki je oddaljen 2 km od festivalskega prizorišča.

HRANA IN PIJAČA

Na festivalskem območju bodo stojnice s ponudbo različne hrane in pijače. V kamp je dovoljen vnos hrane in pijače (tudi alkohola, a ne v steklenicah!), prav tako pa bo na voljo tudi pitna voda. V kampu bo tudi bar, kjer bo na voljo pijača po znižani ceni. Hrano in pijačo je prepovedano vnašati na festivalsko območje (dovoljeno le v kamp).
Pomembno: Hrane in pijače ne bo možno prenašati iz kampa na festivalsko prizorišče – tudi, če ste jo kupili v kampu.

DEPOZIT ZA KOZAREC

Za vsak kozarec je potrebno položiti depozit v višini 1€, ki se zaračuna na vaši Castle plačilni kartici. Za vsako naslednjo pijačo vam depozita ne bomo zaračunali, a le v primeru, ko boste imeli svoj uporabljen kozarec s seboj in ga vrnili. Število praznih kozarcev se mora ujemati z zneskom depozitov, ki so bili zaračunani na Castle plačilni kartici in na vašo kartico lahko dobite povrnjeno samo ujemajoče se število depozitov.

Pomagajte nam ohraniti čisto okolje!

FESTIVALSKI MERCHENDISE

Festivalski merchendise bo možno kupiti na info točki ter v naši spletni trgovini.

PRVA POMOČ

Točka prve pomoči je odprta 24 ur na dan v času trajanja festivala.

ELEKTRIKA V KAMPU

V kampu ni na voljo elektrike, bo pa na voljo polnilnica, kjer bo možno napolniti telefon in druge elektronske naprave. S seboj imejte lastne polnilne kable za mobilne telefone. Vnos agregatov je prepovedan.

SMETI IN ZABOJNIKI

Skupaj si prizadevajmo za čisto festivalsko okolje – za smeti uporabljajte zabojnike za smeti, ki bodo postavljeni na celotnem območju festivala (upoštevajte pravilno ločevanje). Vsi, ki boste nastanjeni kampu, boste dobili vrečke za smeti – uporabljajte jih!

INVALIDI

Invalidom zagotavljamo prost vstop na festival – njihov spremljevalec pa mora imeti veljavno vstopnico. Na voljo bodo invalidom prijazni WC-ji. Na prizorišču se obrnite na varnostno osebje, ki vam bo z veseljem pomagalo. Upoštevajte, da bomo ob prihodu zahtevali uradno zdravniško potrdilo.

HIŠNI LJUBLJENČKI

Hišni ljubljenčki na festivalskem območju niso dovoljeni. Vsakdo, ki bo poskušal kršiti to pravilo, bo odstranjen z območja festivala s prepovedjo ponovnega vstopa. Prosimo, da odgovorno ravnate z vašim hišnim ljubljenčkom in ga pustite doma.

FOTOGRAFIRANJE

Dovoljeno je fotografiranje za osebno uporabo.
Profesionalna foto/video oprema ni dovoljena. Za posedovanje in uporabo takšne opreme brez veljavne foto akreditacije velja kazen ali prepoved vstopa na območje festivala.

TVEGANJE UDELEŽENCEV

Vsak obiskovalec na festivalu sodeluje na lastno odgovornost. Poleg tega je vsak obiskovalec dolžan skrbeti za svojo lastno varnost. Obiskovalec je tudi odgovoren za premoženje, ki ga prinese s seboj. Organizator Intralite d.o.o. ni odgovoren za nobeno izgubljeno ali poškodovano premoženje. Organizator Intralite d.o.o. prav tako ni odgovoren za kršitve slovenske zakonodaje, kraje, poškodbe ali škode, ki jih povzročijo tretje osebe v času festivala.

VARNOST

Prosimo vas, da za lastno varnost in varnost ostalih udeležencev festivala upoštevate navodila varnostnega osebja.

TRGOVINA

Na festivalskem območju ne bo trgovine. Najbližji bencinski servis je oddaljen 2km, najbližja trgovina pa več kilometrov.

PLAVANJE IN KOPANJE V KOLPI

Plavanje in drugi športi na festivalskem območju so na lastnost odgovornost. Organizator festivala zagotavlja, da je na območju glavne festivalske plaže na voljo profesionalni reševalec iz vode.

VSTOPNICE

Vstopnice za Castle festival lahko kupite na naši spletni strani. Opozarjamo vas, da ne kupujte vstopnic od nepooblaščenih prodajalcev, saj so lahko ponarejene. Ne slikajte in objavljajte svojih vstopnic. Na vhodu bomo verodostojnost vstopnic preverjali s skenerjem.